ظروف یکبار مصرف ، مضر یا مفید؟
ثابت شده است که ظروف یکبار مصرف، تحت شرایطی خطر ابتلا را به سرطان را افزایش میدهند.
ظروف یکبار مصرف از ماده شیمیایی استایرن ساخته میشوند. ماد? استایرن مرکب از مواد مصنوعی و از سوی سازمان حفاظت محیط زیست (EPA) و سازمان بینالمللی تحقیقات سرطان به عنوان یکی از مواد سرطانزا شناخته شده است. این ماده برای ساخت لیوانهای یکبار مصرف، خنککنندهها، سینیهای گوشت و ماهی در سوپرمارکتها، مواد بستهبندی، و ظروف غذای یکبار مصرف استفاده میشود.
به گزارش مجله دلتا؛ از آنجاکه این ماده برای محیط زیست و سلامت موجودات زنده بسیار خطرناک است، شهرهای دنیا که استفاده از پلی استایرن را حذف یا ممنوع کردهاند، هر روز در حال افزایش است. تا کنون بیش از 100 شهر دنیا نوعی از محدودیت را برای این گونه تولیدات قائل شدهاند.
خوراکیها و نوشیدنیها در ظروف پلی استایرنی که بیشتر احتمال دارد مواد سمی را آزاد کنند عبارتند از آنهایی که داغ (مانند قهوه، چای، سوپ، سرد، و غذاهای مانده دوباره گرمشده)، چرب (مثلاً سیب زمینی سرخکرده، برگرها، پیتزاها، سس سالاد)، یا حاوی اسید (مثلاً گوجه فرنگی، مرکبات) هستند.
تمام این خوراکیها که در این ظروف سرو میشود، مواد سرطانزا را به خود جذب میکنند و وارد بدن انسان میشوند.
این مواد فقط سلامتی انسان را مورد تهدید قرار نمیدهند، بلکه باعث آلودگی محیط زیست نیز شده و تمام موجودات زنده را در معرض خطر قرار میدهند. تحقیقات نشان میدهد؛ در حدود 500 سال طول میکشد تا پلی استایرن در محیط زیست تجزیه شود، زیرا حجم بسیار زیادی از پلی استایرنها بازیافت نمیشوند.
اگر پلی استایرن سوزانده یا خاکستر شود، گاز سمی منوکسید کربن در هوا آزاد میشود. جالب است بدانید که پلی استایرن هرگز نمیسوزد.
فوم پلی استایرن هنگام ساخت؛ هیدروکربنهای مضر تولید میکند که در نور خورشید با اکسید نیتروژن ترکیب میشود و آلایند? خطرناکی را در سطح زمین به نام ازون تروپوسفری تشکیل میدهد که با بروز خسخس سینه ، تنگی نفس، حالت تهوع، آسم و برونشیت در ارتباط است.
اما چه باید کرد تا نه به خودمان آسیب برسانیم و نه به محیط زیستمان؟
پاسخ کارشناسان به این پرسش را در ویدئویی که تهیه شده است، مشاهده میکنید.
همچنین بخوانید:
توصیههای سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با دیابت (+ویدئو)
توصیه هایی برای پیشگیری از تشنگی روزهداران+(ویدئو)
تظاهر به شاد بودن خوب است یا بد؟
سکته مغزی ، نشانهها و راههای پیشگیری